Praktische informatie

Kosten en Vergoeding

De kosten zijn per sessie € 65,
Ervaring leert dat ongeveer vijf sessies, exclusief het intakegesprek, een goed resultaat geeft. Bij aanschaf van vijf sessies ineens geef ik € 50,- euro korting.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering 
Veel verzekeraars vergoeden psychosociale therapie voor een groot deel bij een aanvullende verzekering. Het valt onder complementaire alternatieve therapie. Klik hier voor een overzicht of neem voor actuele informatie contact op met je zorgverzekering.

Geen vergoeding vanuit de zorgverzekering
Als je wel belangstelling hebt en een inkomen op bijstandsniveau, is er in overleg een speciaal tarief mogelijk na het intakegesprek.

Eerste gesprek
De kosten van het intakegesprek zijn de standaard kosten per sessie. Dit gesprek is vrijblijvend. Het is een kennismakingsgesprek waarbij jouw situatie en mijn mogelijkheden in kaart worden gebracht.

Niet tevreden?
klik hier voor de klachtenprocedure.

Verwijsbrief van de Huisarts
Voor een afspraak is geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Het kan wel een vereiste zijn voor vergoeding vanuit de zorgverzekering.

Informatie over de Alkmaarpas
Ligt je inkomen onder 120% van het minimum-inkomen? Dan krijg je van de Gemeente Alkmaar gratis een AlkmaarPas met een tegoed. Kijk hier voor het hele overzicht van adressen waar je kunt betalen met AlkmaarPas-tegoed.

De beroepsvereniging NFG

20150618-nfg-met-tekstHet NFG is een onafhankelijke belangen behartiging organisatie voor professionals die werkzaam zijn in het complementaire psychosociale werkveld. De NFG ondersteunt daar waar mogelijk. Ze onderhouden contacten met de zorgverzekeraars, de koepel-organisatie én de politiek. Natuurlijk zijn zij er óók voor cliënten. Zij bewaken de kwaliteit van de aangeboden zorg. Komen u en uw therapeut er niet uit dan is er het NFG klacht- en tuchtrecht.

Tevens ben ik ingeschreven in het AGB register.
Het AGB-register is hét identificerende register in de zorg, met de AGB-code als unieke sleutel.

Tot slot ben ik geregistreerd bij de overkoepelende organisatie RBCZ:

20150618-rbcz

RBCZ registreert en certificeert beroepsbeoefenaren op hbo-niveau van de complementaire en alternatieve geneeswijzen. Zij zijn op deze manier verzekerd van een onafhankelijk tuchtrecht. Dat schept duidelijkheid voor beroepsbeoefenaren en cliënten. RBCZ behartigt hun belangen en is een betrouwbare intermediair tussen beroepsorganisatie en de zorgverzekeraars

Verdere informatie vindt u op de website van de RBCZ en de TCZ .