Over mij Coja Voogd

Over mij Coja Voogd:

Psychosociale praktijk C.M. VoogdIk ben geboren in 1971 en 2005 kwam ik voor het eerst in aanraking met psychosociale hulp bij Top Coaching. Hierdoor ontwikkelde ik mijn zelfcompassie, zelfvertrouwen, zelfrespect en innerlijke kracht. Ook mijn supervisor hebben een grote rol gespeeld in mijn ontwikkeling tot therapeut. Ik houd me tevens bezig met Sjamanistische en Keltische rituelen en  tradities. Dit sluit heel mooi aan bij mijn werk en heeft mij ook zeker ondersteund in mijn persoonlijke ontwikkeling. Mede door psychosociale hulp weet ik wie ik ben en wat ik kan. En vooral dat ik oké ben. Ook als ik, faal, een vergissing maak of iets anders doe dan mensen van mij willen of verwachten en voor mezelf kies. 

Bijvoorbeeld met spelling. Je wil niet weten hoeveel mensen mij hebben aangesproken over spelfouten op mijn site! Tegenwoordig kan ik denken. “Mensen komen niet naar mij toe om te leren spellen. Ik wil juist laten zien dat ik mijn perfectie los kan laten en mezelf accepteer.”

Daar heb ik enorm mee geworsteld! Ik  wilde graag iedereen ter wille zijn en ben mezelf daarin meer dan eens verloren. De realiteit is, dat pijnlijke of verdrietige ervaringen, zoals gevoel van afwijzing, deel uitmaken van het leven. Ik heb geleerd op een andere manier met dit soort situaties om te gaan. De ervaringen en relaties die mij hebben gevormd, maakte plaats voor gezonde en betere keuzes. Daardoor heb ik nu wel het leven waar ik heel blij mee ben!

In 2012 ben ik afgestudeerd en sindsdien heb ik een goed lopende praktijk waar ik mensen  van acht tot tachtig ontvang en vooruit help door verbinding met zichzelf te leren maken zodat zij zelf hun eigen doelen kunnen bereiken.

Over mij, Coja Voogd: Ervaring

Werkervaring heb ik verworven bij zorginstellingen, scholen en vrijwilligerswerk en natuurlijk mijn persoonlijke levenservaring. Huwelijken, scheidingen, ontdekken van mijn sensitiviteit, trauma en omgaan met een depressieve puber. En één ervaring in het bijzonder. December 2020 kreeg ik te horen dat ik een kwaadaardige tumor in mijn rechterborst had….

Borstkanker

Ik kan op twee handen niet tellen hoe vaak ik gedacht heb: “Hoe doe je dit? Hoe kan iemand die geen ervaring heeft zichzelf geruststellen? Hoe kan iemand die angstig is dit proces doorstaan en verwerken? Wat ben ik dankbaar dat ik die handvatten wel had. Het heeft mijn proces dragelijker gemaakt. over mij Coja VoogdNatuurlijk was ik angstig. Natuurlijk was ik verdrietig, boos en verward. En ik kan nu zelfs met dankbaarheid op deze ervaringen terug kijken. Voor nu heb ik het overleefd. Dat geeft mij een enorm gevoel van trots, kracht en innerlijke rust. Ik ben mezelf overstegen op een manier die ik niet voor mogelijk had gehouden.

Voor wie belangstelling heeft voor mijn gehele verhaal. Ik heb tijdens het proces een blog geschreven over mijn ervaringen. Klik hier

Kracht:

Mijn kracht ligt in mijn luchtige, openhartige benadering. Ik denk in mogelijkheden en we oefenen in rust en veiligheid.

Visie:

Ik zie iedere persoonlijke beleving als uniek. Ruimte voor jouw eigen tempo en proces en respect voor jouw keuzes vind ik ontzettend belangrijk.

Doel:

Mijn doel is het leveren van een bijdrage aan jouw welzijn. En zodoende ook aan de maatschappij waarin wij leven. Dat geeft mij voldoening.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Klik hier:  voor contact