Assertief

Assertief gedrag kenmerkt zich door een zelfverzekerde houding. Het is verbonden met een goed gevoel van eigenwaarde. Je kunt oprecht en gelijkwaardig met anderen omgaan.

Dus assertief zorg dragen voor jouw eigen behoeften. Deze helder onder woorden brengen. Betrokken blijven bij anderen. En tevens hun behoeften respecteren. Zonder je gedwongen te voelen eraan te moeten voldoen of de andere nodeloos te kwetsen. Dat is best veel en ingewikkeld.

In onze huidige samenleving is het van steeds groter belang leiding te nemen over jezelf. Meer keuzevrijheid en zelfstandigheid geeft ook meer verantwoordelijkheid. Het is nodig weerbaar te zijn om trouw blijven aan je eigen persoonlijkheid, ondanks druk en prikkels uit de omgeving.

Assertief, authentiek handelen een gunstig effect, zodat je energie bespaart.

Assertief gedrag ontwikkelen, is voor mij in een notendop waar psychosociale therapie voor staat.

Bewust zijn van wat je wilt en doet is de eerste stap in dit proces. Zodra je inzicht hebt in wat er gebeurt kunnen we passende maatregelen nemen en gaat er meer zelfvertrouwen uit jouw stem spreken. Dit zelfvertrouwen heeft weer een positieve invloed op alle aspecten van je leven.

Kom leren reageren vanuit liefde voor jezelf in contact met de ander. Je bent het waard!

Stuur een mail om een afspraak te maken naar info@praktijk-cmvoogd.nl