100. Afspraken

Afspraken

Afspraken voor de operatie. De telefoon gaat. Een telefonische afspraak betreft mijn medicijngebruik. De dame aan de lijn verteld me dat ik morgen ook een afspraak heb. Ik heb hier nog geen bericht van ontvangen per post, zoals gebruikelijk is. Wel een afspraak voor 2 augustus. Ik hoor/ lees mijn herstelmaatjes over de hoeveelheid afspraken voor de operatie. Over anderhalve week is het zo ver. Ik zie dat ik digitale folders heb ontvangen en bedenk me dat ik een agenda heb op mijn patiënten portaal.

Afsprakenlijst

afsprakenJa hoor! Ik vind een afsprakenlijst. Deze print ik uit zodat ik rustig alles in mijn agenda kan zetten. Ik bekijk de folders en vind geen opbeurende berichten. Injecties, vaak gevoelig. Nog meer injecties, vlak naast de tepel. Ik ben helemaal een beetje onthutst. Het is me ongeveer uitgelegd en als ik het nu zo lees, komt het goed binnen. Ik heb hier zo geen zin in! De hoeveelheid valt mee. Volgende week heb ik zo te zien weinig afspraken. Het meeste is een dag voor de operatie ingepland. De rest is telefonisch en natuurlijk een covid test voor de operatie. De dag na de operatie telefonisch contact. En dan nog twee afspraken later in het ziekenhuis. Het idee van prikken en snijden staat me enorm tegen. Gelukkig wel een borst besparende operatie. Als het eraf moet, moet het. En een borst verwijderen is toch een amputatie met verminking. Als het niet hoeft, houdt ik mijn borst liever. Ook al weten we niet hoe dat er uiteindelijk uit komt te zien.  Bij mijn moeder kromp haar borst enorm na de operatie. 

Andere afspraken: Fysio

Zoals afgesproken belt de oncologische fysio na de chemo. Ik vertel haar dat de operatie al spoedig is. Ondanks dat mijn spieren heel pijnlijk zijn. Als ik mijn hand te lang in een houding heb, blijft mijn hand in die houding staan. Besluiten we de afspraken te verzetten tot na de operatie. We kunnen nu net niks en massage zal hoogstwaarschijnlijk te heftig zijn. Bewegen doe ik wel. Dus, de fysio neemt weer contact met me op en benadrukt zo ontspannen mogelijk de operatie tegemoet te gaan. Goed advies! Na het lezen van de folders, niet haalbaar voor mij. En ik ga mijn best doen. Eerst nog even naar de homeopaat.

Homeopaat

Homeopaat, Jolanda ontvangt me weer hartelijk. Belangstellend vraagt ze naar het chemo traject terwijl ze gaat meten met haar apparaat. De lymfe, de lever en de nieren zijn not amused. Ze hebben het zwaar. Dat is niet zo verwonderlijk. Veel verzuring. Dat had ik al opgemerkt. Laag energiepeil. Ook geen verassing. Jolanda is wel verbaast dat ik geen tekorten heb. “Hartikke goed hoor!” , verzekerd ze mij. Ik ben er van overtuigd dat de Selenomethionine bij zenuwschade heeft bespaart. In Duistland geven ze dat standaard aan patiënten bij chemobehandeling. Ik krijg weer schoonmaakdruppels mee. En hoop de komende week verbetering te brengen in de toestand van mijn spieren. Mijn rechterschouder is zeer pijnlijk. Juist in die oksel moeten ze zijn voor de operatie. Nu eerst een weekje rust. Woensdag 7 juli is het achter de rug.

Sociale afspraken

Sociale afspraken zullen nog even moeten wachten. Ik had gehoopt na de chemo dat ik me wat socialer kon bewegen. Helaas, dat gaat nog even in de wacht. Gisteren stond er een lieve buurtvrouw, super attent, met aardbeien en aardbeienjam voor de poort. Ik stond takjes te plukken in de tuin op therapeutisch basis. Gaat nergens over en ik vond het fijn even buiten te rommelen in plaats van alsmaar wandelen. Het was gezellig even te kletsen en binnen vragen voor een koppie kan ik nog niet opbrengen. Sowieso heel lief wat we allemaal ontvangen hier uit de buurt van zelfgebakken koekjes, tot een flesje met margrieten. En ook van tante Bep, verse aardbeien en kant en klare rabarber, kaarten en zo veel goede wensen. Ook van mensen die mij nauwelijks kennen. Heel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *