109. Bijkomen

Bijkomen

Bijkomen na de borstoperatie. Eerlijk gezegd valt het mij mee. Vandaag, de ochtend van dag vier, kom ik weer een beetje bij van het gesnij. Ik denk niet dat er echt zenuwen zijn doorgesneden of zo. De pijn valt wel mee. Op dag één voelde ik me heel mans en dat was niet helemaal realistisch. bijkomenDag twee stortte ik in en heb ik echt de hele dag geslapen om op dag drie weer op te krabbelen tot nu een redelijk vitaal gevoel. Niet dat ik iets ga ondernemen, maar best oké. Ik kreeg doorligplekken en een schraal oor omdat ik niet gewend ben om op enkel op mijn linker zijde te liggen. Nu wordt ik soms wakker, liggend op mijn rug. Dan zal ik waarschijnlijk wel snurken, maar René maakt zulke lange dagen, dat hij dat waarschijnlijk niet eens hoort. Gisteren van hij om half negen s ‘avonds thuis, vanaf zes uur s ‘morgens. Dat is vroeg in deze tijd. Hij wil ook wel even bijkomen, maar ik kan hem nu niet opvangen. Ik ben te moe en te slap.

Dag drie

Dag drie was gisteren. Wat was ik blij dat Jaro weer thuis was! Onze Mylo spuugde na het water drinken alles weer uit! Ik kan er niet boos op worden, maar het komt nu wel spare ribs herberg 1757slecht uit. Oh, help! Wat was ik blij dat er iemand thuis was. Ik riep Jaro, maar die puber heeft natuurlijk zijn oortjes in. Appen helpt ook al niet. Pfft. Eerst zelf redden wat er te redden valt, want de plas breidt zich uit. Dan de trap op. Natuurlijk kom ik helpen, mams. Wat heerlijk dat hij al zo groot en zelfstandig is! Je zal in deze situatie met een paar afhankelijke kleintjes zitten?! We verschonen de boel samen en ik duik mijn bed weer in. Vandaag begint zijn vakantie. Ik heb bijna niets lekkers meer in huis, dus laten we eten bezorgen door de herberg 1757.Dat bevalt ons wel!

Bij komen op het toilet

Bij komen op het toilet. Het hoort er blijkbaar bij. Ik kreeg halverwege dag drie buikkrampen en haastte mij naar het toilet. Op dag één was alles goed op gang gekomen, dus ik dacht appeltje, eitje. Zo jammer. Kneiter harde ontlasting. Dat doet zeer! Handen open op schoot, uitademen en los laten. Amehoela, het lijkt wel een bevalling. Ik voel me oprecht verlost als het achter de rug is. Effe bijkomen hoor.

Zorgkaart

Op de site zorgkaart nederland, Kun je een waardering schrijven voor je zorgaanbieder. Mijn herstelmaatje en ik hebben onze waardering geschreven voor de chirurg. De arme man. Hij heeft zo’n veer in zijn kont gekregen dat hij minimaal twee weken niet kan zitten!Zorgkaart Nederland Bovendien schept het allerlei verwachtingen waar hij misschien onmogelijk aan kan voldoen!? Wat wij als prettig hebben ervaren kan een aan der een heel andere voorstelling bij hebben. Voor mij was J. de Jong “de BOM”. Waarom? Omdat hij present was op het moment dat ik hem het meest nodig had. Hij was in het hier en nu totaal bij mij aanwezig op dat moment. Waarschijnlijk loopt hij me nu zo voorbij, want een uur later was hij met zijn volle aandacht bij mijn kamergenote. Focus op zijn werk. Privé zal J. de jong, ook gewoon een man zijn met beperkingen en mogelijkheden. Maar  voor ons was hij present, een cadeautje. En als kers op de top ontving mijn chemo app herstel maatje, een mail van hem om ons te bedanken. Wederzijds waardering. Hoe leuk is dat!? Ik vind het fijn bijkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *