118. Huisarts

Huisarts

Huisarts, staat vandaag op ons programma. Ik heb behoefte aan een APK vanwege allerlei sluimerende klachten. Klachten waar ik nooit eerder voor naar de huisarts ging, omdat ik iets ergs zou kunnen mankeren of geen zin had om hiervoor het eigen risico aan te breken. Ik zei het al eerder, ik was een echte zorgmijder. Nu ik mijn chemo traject heb doorlopen denk ik. “Kijk het maar na. Been there, done that.” Voorkomen is beter dan genezen.

Kennis maken met de huisarts

Jaro gaat met me mee om kennis te maken met de huisarts. Wij staan nog geen jaar ingeschreven in deze praktijk. Zoals ik Jaro ken, is het voor hem prettig te ervaren hoe het gaat voordat hij zelf noodgedwongen heen moet. Ik heb geïnformeerd tijdens het maken van de afspraak en hij is van harte welkom. Voorbeeldig zit hij naast mij terwijl ik mijn kwaaltjes bespreek. Verwaarloosde klachten kunnen immers ook leiden tot kanker. Nou, ik bedank. Ben effe klaar met kanker en alles wat erbij komt.

Mijn kwaaltjes bespreken met de huisarts

Mijn kwaaltjes bespreken met de huisarts. Zij is een vriendelijke vrouw. Dezelfde als bij wie ik mijn knobbeltje presenteerde. Ik begin met mijn oog. Niet dat ik daar door verwaarlozing een tumor verwacht, maar meer dat het ontzettend irritant is dat het al een paar jaar prikt en ik soms vlekken zie. Daarvoor wordt ik doorverwezen naar een specialist in het ziekenhuis. “Prima, mijn eigen risico is toch al op”, grap ik. Dan de vlekjes op mijn huid. Ik had vlekjes die nu verdwijnen. Huidkanker is iets wat op je grootste orgaan zit, de huid. Gelukkig hoef ik me daar nu geen zorgen over te maken. De vlekjes zijn niet verontrustend. Fijn!

Tot slot

Tot slot mijn buik. Rechts boven heb ik al jaren een pijnlijke plek die vooral opspeelt darmkankertijdens het autorijden, of als ik zit. De osteopaat dacht aan de lever of de darm, maar bood geen bevredigende behandeling. De homeopaat mocht ook niet baten. En daar lig ik bij de huisarts die vrijwel direct zegt: Ja het voelt als je maagkuiltje. Ik ga je maagtabletten geven om te zien wat het doet. Mooi, dat had ik dus eerder kunnen doen! Alles wat ik nu kan doen om maag of darmkanker te voorkomen is meegenomen. Binnen een korte tijd ben ik een aantal zorgen armer en gerust gesteld! 

Kussentje ingepikt

kussentje borstkanker operatieOndertussen is mijn kussentje ingepikt. Ik gebruik het zelf nog wel, maar veel minder. Sinds de ontsteking afzakt hem ik minder behoefte aan ondersteuning en kan ik mijn arm steeds meer gebruiken zonder pijn. Hoe mooi is het dan dat er evengoed dankbaar gebruik van wordt gemaakt? Ik zou het eventueel zelf ook als neksteun kunnen gebruiken. Maak King Fudge ligt hier zo prinsheerlijk van te genieten, dat ik het kussentje met alle liefde door hem laat gebruiken. Is het niet hartverwarmend!? Onze dieren mogen heel veel. (lees bijna alles)

 

Na de huisarts volgt de kapper!

haar na chemoNa de huisarts is ben ik van plan een afspraak te maken bij de kapper. Mijn haar lijkt meer op de vacht van een dier dan mensenhaar. Ik droomde laatst, dat ik over de markt liep en mijn hand door mijn lange haren streek. “Nou, dat is snel gegaan!”, dacht ik in mijn droom. Maar toen werd ik wakker en was ik nog kaal! Inmiddels groeit het onregelmatig, piekerig. haargroei na chemoIk kan niet wachten tot de bovenkant ook weer zwaar genoeg is zodat het plat valt. Mijn hoofdhuid is nu nog goed zichtbaar. De eerste keer naar de kapper na mijn kale fase. Wat een mijlpaal ! De kapster is nu nog op vakantie, maar beetje snoeien is geen overbodige luxe! Ik heb er zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *