39. Misselijk

Misselijk

Misselijk is het thema van de afgelopen dagen. Het valt weer effe tegen. Waar ik vorige keer na de chemo op vrijdag heb gewandeld en boodschappen heb gedaan, zie ik dat vandaag niet gebeuren. Ik hoef gelukkig niet te braken en heb wel een constant misselijk gevoel. Zowel eten als drinken staat tegen. Gelukkig smaakt karnemelk nog wel. Belangrijk voor vocht, eiwitten voor krachtbehoud en darmflora. Zeurende hoofdpijn en weer vroeg wakker. Ik heb net zoals onze moeder dat vroeger voor ons deed, een kop warme melk met honing gemaakt om vier uur vanmorgen. Dat hielp. Voorzichtig met melk want dan kun je mondschimmel oplopen. Ik heb de afgelopen tijd vaak pijnlijke blaasjes in mijn mond, dus spoelen met zout water. Hoop gedoe.

 Eten

Terwijl ik gisteren in bed lag, aten de mannen patat. Daar moest ik effe niet aan denken. En wat wel? Snacht’s wakker liggen van de honger is leuk als je verliefd bent. Nu wil ik snacht’s vooral slapen. In de middag heb ik al een extra tablet genomen om misselijkheid tegen te gaan. Blijf een weeïg gevoel houden. Ik denk aan kapucijners? Wat een opmerkelijke maaltijd als ik me misselijk voel. Wel veel eiwitten, dus goed eten tijdens chemo en kan mijn maag dat aan? Kan ik het René aandoen dit ook nog te bereiden? Ja, hoor dat kan, hij maakt het met liefde en geduld. Het smaakte en ik heb het binnen gehouden.

Heilige

Zoals ik René omschrijf in mijn blog, lijkt hij wellicht een heilige. Nu komt hij dicht in de buurt. Hij zegt ook dat hij een oudoom heeft die over water kan lopen?! En maak je geen illusies. Wij hebben ook onze “oeps momenten” Kon je dat nou niet anders doen? Zeggen? Of waarom!? Ook hier in huis gaat niet alles vanzelf. Als René tijd heeft wordt ik behandeld als een prinses. En zoals vanmorgen als hij een werkafspraak heeft, rent hij de deur uit en is het aan mezelf een kop thee met beschuit klaar te maken. Net op een dag dat het niet lekker gaat vanzelf.

Afspraak

Tot overmaat van ramp heeft René een afspraak gemaakt met de KPN tussen 10 en 12 aan huis. Terwijl de beste man aanbelt en de honden luid blaffen, gaat mijn telefoon. De bedrijfsarts. Ook ik wordt heus nog wel op mezelf terug geworpen. Daar staat tegenover dat we van zijn werk in een behaaglijk, mooi fijn huis wonen, goed te eten hebben, dus ook geen reden tot klagen. En als ons iets dwars zit melden we dat en doen we ons best er een volgende keer rekening mee te houden. Ondanks verschil in mening of beleving.