45. Inzichtkaarten

Inzichtkaarten.

Ik vind het leuk wat te delen over inzichtkaarten. Ik kan natuurlijk schrijven over hoe goed of hoe beroerd ik me voel en dat zou een beetje herhaling van hetzelfde zijn. Vandaar op het moment dat ik me best prettig voel, nu een stukje over een van mijn spirituele hulpmiddel:  Inzichtkaarten.

Inzichtkaarten

Inzichtkaarten zijn er vele soorten en maten. Van engelen kaarten, bomen, dieren tot psychologische inzichtkaarten. En ze hebben allemaal iets te vertellen. Het zijn suggesties of aanwijzingen die de moeite van het overdenken waard kunnen zijn. De boodschap is altijd opbouwend. Daarom vind ik ze leuk. Mijn voorkeur gaat uit naar moeder aarde kaarten.

Moeder aarde kaarten.

Moeder aarde kaarten zijn spirituele lessen uit indiaanse tradities. Daar begin ik meestal mee. Op een dag dat ik lekker heb uitgeslapen en rustig aan een kop koffie zit, pak ik de kaarten erbij. Je kunt een kaart trekken met een specifieke vraag. En meestal ga ik uit van het moment met de vraag hoe sta ik ervoor of wat is nu op mij van toepassing? Op de kaart staat een afbeelding en in het boek staat de lering en de toepassing. De lering verteld iets over de indiaanse traditie. In de toepassing staan een aantal aanwijzingen die zo abstract zijn omschreven dat er altijd wel iets in te herkennen is. Net als in een horoscoop. Echter, dit is geen voorspelling van wat staat te gebeuren. Het houdt een spiegel voor.

De kracht van het Vuur

Ik schud de kaarten en trek: “de kracht van het Vuur”. Het element vuur staat onder andere voor hartstocht en spontaniteit. Leuk! in het kort: Er wordt mij gevraagd mijn innerlijk vuur te herkennen. Ik kan mijn hartstocht voor het leven ondersteunen door alle Goede kracht die in mijn leven is te erkennen. En de bereidheid mezelf plezier en vreugde te verschaffen. Dat doe ik wel, toch? Al wat nodig is om de hartstocht te laten duren, is besluiten dat ik waardevol ben. Oké… Oude angsten voor intimiteit of bindingen kunnen beperkingen in relaties vormen. Uhhuh…. Ruim de angst op en je zult gereed zijn voor toekomstige relaties die meer de moeite waard zijn. Er wordt op aan gedrongen innerlijk vuur te gebruiken om ons leven met energie bij te vullen. Als je evenwichtig bent word het natuurlijke verlangen aangewakkerd om het leven te ervaren.

Eerlijk gezegd snap ik er soms geen bal van en kan ik het niet altijd direct plaatsen. Soms valt het kwartje later.

Wie gaat mij bij helpen?

Dan trek ik vaak nog een kaart uit het Medicijnkaarten boek. Wie gaat mij daarbij helpen? Ach, de wolf! De kracht van de wolf stelt de leraar in ons in staat tevoorschijn te komen. Om te helpen bij het begrijpen van het Grote Mysterie en van het leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je de wolf kaart hebt getrokken ben je waarschijnlijk in staat je persoonlijke kracht met anderen te delen. Voel je de kracht van de wolf in je tot leven komen, dan krijg je misschien zin om je kennis over te dragen. Wha! Je zou meest denken dat ik het op voorhand heb bedacht! Ik deel nogal wat in deze blog.

Druïden dieren orakel

Het Druïden dieren orakel heeft ook iets te vertellen over de wolf. Dit keer zoek ik de wolf erbij. Andere keer een andere volgorde of een andere kaart. Het maakt niet zo veel uit. Lekker intuïtief. Je kunt het niet goed of fout doen!

 

De wolf brengt een sterk gevoel van trouw, innerlijke kracht en intuïtie. En ook een leerproces. Soms moet je grenzen overschrijden, risico’s nemen, beperkingen van het “normale gedrag” overstijgen om te leren en te groeien. Omgekeerd ligt er achter angst voor eenzaamheid een grotere angst voor eigen kracht, weerbaarheid en macht. Leer deze te vertrouwen.

Feest van herkenning

Het is voor mij uiteindelijk weer een feest van herkenning. Misschien als je de blog gevolgd hebt, of mij goed kent, dat je het ook kan plaatsen. Misschien heeft het niet direct te maken met borstkanker en wel wat ik kan leren van mijn proces. En hoe ik dat weer door kan geven. Ik wordt er iedere keer weer vrolijk van om een kaartje te trekken en dat is goed voor mijn gemoedstoestand. Ook als ik een kaart trek die mij niet verteld wat ik wil lezen of er geen bal van begrijp. Dat komt later, of niet. Allemaal goed.