46. Bevolkingsonderzoek

Bevolkingsonderzoek 

Bevolkingsonderzoek uitnodiging bij de post. Ik dacht eerst voor borstkanker, maar nee, baarmoederhalskanker. Dus ik bel de huisartsassistente om te vragen of dat nodig is. Ik ben door een Pat scan geweest en een MRI? Ik zit momenteel dik aan de chemo. En eigenlijk zit ik er niet zo op te wachten, want mijn slijmvlies is nogal geïrriteerd door de chemobehandeling.

Huisartsassistente

Het antwoord van de huisartsassistentie is duidelijk. Het één sluit het ander blijkbaar niet uit. Het uitstrijkje moet gewoon worden gemaakt. Jasses! Nou plan me maar in dan, het liefste morgen of overmorgen voor de volgende chemobehandeling. Dat kan, morgen ochtend, kwart over negen. Joepje.

Bloed afname.

We zijn  die ochtend al naar het ziekenhuis in Alkmaar geweest. Mijn jongste moest naar de ortho. En ik moest bloedprikken om te zien of mijn waarden in orde zijn voor de volgende ronde morgen. Normaal ga ik naar Den Helder, maar aangezien we toch naar Alkmaar gingen, kwam het goed uit. In Alkmaar is het aanzienlijk drukker bij de bloedafname. Waar ik in Den Helder rond deze tijd alleen in de wachtkamer zit, hooguit nog iemand. Zit nu de wachtkamer Corona vol. De helft van de stoelen wordt niet gebruikt.

Uitslag.

Aan het einde van de middag wordt ik gebeld door de afdeling. Bloed is prima in orde, klachten gehad? Ja, ik ben wel misselijk geweest en zware griep gevoel. En iets anders. Ik denk, ik gooi toch nog een balletje op. Ik ben uitgenodigd voor baarmoederhalskanker onderzoek. Is dat nu echt nodig? In principe wel. Dit onderzoek is subtieler. Het kan de onrustige cellen zien, wat niet op de scan te zien is. Ik geef aan dat mijn slijmvliezen nogal te lijden hebben. De verpleegkundige gaat het voor de zekerheid navragen bij de arts.

Terug gebeld over bevolkingsonderzoek

Ik wordt vlot terug gebeld. Voor mijn geïrriteerde slijmvliezen wordt een recept voorgeschreven. Normaal zien we dat in de mond. Inwendig moet ik lachen. Voor mijn mond krijg ik tijdens het infuus een ijsje. Kom maar op met je raketje! Dat zal een rommeltje geven. Maar goed, het uitstrijkje mag ik verplaatsen tot na de chemo. Het is nu niet relevant en wel doen in september. De afspraak bij de huisarts bel ik af. Op naar de laatste zware versie woensdag!

De laatste zware!

Ik zie er oprecht naar uit dat ik woensdag van de vier, de laatste zware versie toegediend krijg. Het schijnt dat sommige er wel zes krijgen! Ik denk dat, als je er in zit, dat het is wat het is. Ik ben heel blij dat ik deze fase kan afronden. De laatste medicijnen thuis van deze kuur. De laatste injectie in combinatie met de chemo! Hopelelijk straks minder misselijkheid en zware griep gevoel. Wel iedere week, dus het zal intensief zijn. Maar als ik Jaro naar school kan halen en brengen nu de middelbare scholen weer open gaan en het werk van René drukker wordt. Vind ik het allemaal best. Dan loopt het traject synchroon met onze prioriteiten en rommelen we er wel doorheen. Ik hoop een stukje zelfstandigheid terug te werven.