83. Slaap dag

Slaap dag

Zondag slaap dag

Sinds een aantal weken lig ik op zondag bijna de hele dag te slapen. Ik geloof nooit dat de bijbel dit bedoelt met de zondag is een rustdag! De toppen worden lager. De dalen worden dieper. Na een goede nacht wordt ik slaperig wakker met een wattig hoofd. Als ik mijn neus snuit snap ik het het gevoel van zuurstofgebrek. René wil gezellig kletsen bij de koffie maar het duizelt me. Al snel val ik weer in een zweverige slaap.

Zweverige slaap

Het is alsof ik koorts heb en toch anders. Ik voel me een slap flubbertje wat zweeft en soms in een vrije val terecht komt! Ik schrik en besef dat ik in bed lig. Ik kan uit bed vallen maar lager dan dat hoef ik me geen zorgen om te maken. Ik drink wat water en doezel weer weg. Galbulten ploppen weer op op mijn rechterbovenbeen en rechts achter mijn oor. Dit valt me op omdat omdat ik op die plek altijd wordt behandeld bij de fysio. Het jeukt. De koelzalf helpt wel maar niet met het verkoelend effect als ik had gehoopt. Mijn spieren voelen verkrampt. Een chemo maatje had het over varkenspootjes. Ik begin nu te begrijpen wat zij daarmee bedoelde. Het is een hele tour naar het toilet te komen.

Wakker

Als ik wakker wordt ben ik iedere keer bezweet. Ik verschoon mijn shirt en slaap verder tot het einde van de dag. Ineens is het vijf uur. Ik voel me iets helderder en gaap uitgebreid. Het is niet fijn en ik ben allang blij dat ik niet hoef over te geven. Ik reken erop nog drie keer zondag slaap dag te gaan.

Energie

Na de laatste chemo behandeling kan het nog lang duren voordat mijn energie terug komt. De tijd van de chemo behandeling, 20 weken, maal twee, dus 40 weken. In die tijd wordt ik ook geopereerd en wordt ik bestraald. Tel er een paar weken bij op en ik kom op 52, precies een jaar. Het zal in een stijgende lijn zijn en er komen heksen pillen bij. (hormoonbehandeling) Het is maar goed dat we niet alles van te voren weten. Gelukkig hou ik wel van een beetje magie.