86. Vergoeding ziekenvervoer

Vergoeding ziekenvervoer

Vergoeding ziekenvervoer regelen. Wat een gedoe! Als je zelf niet kunt rijden naar de behandeling of afspraken kun je dus blijkbaar vergoeding krijgen via de ziektekostenverzekering. “Om voor vergoeding in aanmerking te komen dient u vooraf toestemming te vragen aan Stad Holland Zorgverzekeraar ” Natuurlijk! Ik krijg de diagnose borstkanker en het eerste waar ik aan denk is onkostenvergoeding ?! Bijzonder, mijn hoofd stond naar hele andere zaken.

Lichtelijke paniek

Lichtelijke paniek van de week omtrent vervoer. Tot nu toe heeft René mij kunnen halen en brengen, want zelf rijden is op dagen van en na de chemobehandeling onverantwoord. Maar ineens is het gras hoog genoeg dus velen willen het nu door René laten maaien. Aangezien het al later is dan andere jaren en geen inkomen ook geen ideale situatie is, zijn we toch blij. Blij met de keren dat het wel zelf lukte en blij dat er werk aandient. En nu?

Meer mogelijkheden dan moeilijkheden

Meer mogelijkheden dan moeilijkheden. Buren, vrienden en kennissen hebben al aangeboden te willen rijden. Hartstikke lief en het is een half uur heen en terug. Ik ben meestal twee en een half uur binnen. Vanwege Corona moet je buiten blijven en heen en terug is de moeite niet betreft de tijd. Dat vind ik te bezwaarlijk, ook omdat ik eigenlijk niet aanspreekbaar ben. Van te voren niet, want ik zie er niet naar uit en na de behandeling al helemaal niet. Bovendien moet er nog iemand heen en weer uit Alkmaar.

School

De lichtelijke paniek kwam ook omdat Jaro thuis kwam met de mededeling dat de scholen misschien weer open gaan vanaf 31 mei. Kunnen ze nou niet effe twee weken later! Balen zeg. Eerst maar zien wat er wordt besloten. Dan nog, moet Jaro in ieder geval op vrijdag naar Alkmaar worden gebracht, of worden gehaald. Dat deed René de afgelopen tijd ook, dus het is nu even van alle kanten schakelen. Vermoeidheid slaat toe, werk en school neemt toe. Maar al die weken dat het wel zelf is gelukt of niet hoefde nemen ze ons niet meer af! Het eind is in zicht.

Dus vergoeding ziekenvervoer

Dus vergoeding ziekenvervoer voor de taxi aanvragen. Ten slotte betalen we iedere maand de verzekering en is het mogelijk. Na heel lang wachten krijg ik een vriendelijke dame aan de lijn. Zij stuurt het een en ander op en is ervan overtuigd dat het voor vrijdag zal lukken. Ik heb de papieren nu binnen en ingevuld naar de huisarts gebracht ter ondertekening. Betreft de aanvraag van de taxi ben ik dan van te voren, maar, er gaat sowieso een eigen bijdrage vanaf. Als ik toestemming krijg, bepalen zij het taxibedrijf. De keren dat we met eigen vervoer zijn gegaan vraag ik evengoed aan. Niet geschoten is altijd mis!