9. Ziek zijn en humor

Ziek zijn en humor

Valt er ook nog wat te lachen!? Natuurlijk! Humor kan lucht en ontspanning geven nu ik ziek ben.

Dixi

René en ik kunnen samen enorm fantaseren en doorborduren op een opmerking.
“Zeg, Co’tje”, begint René. “Als jij chemo hebt, zal ik dan boven naar het toilet gaan of zullen we een Dixi toilet voor jouw bestellen?” Hoe komt hij erop?! Om zijn mondhoeken zie ik een krul van triomf verschijnen, terwijl zijn ogen ondeugend twinkelen. Hij mag dat allemaal zeggen, want ik weet, dat hij altijd zelf degene is die het ongemakkelijkste op zich neemt.

Boven de sloot

“Of zo’n houten hokje boven de sloot?” Gaat hij door. “Dat maar niet”, zeg ik, “dan komen alle vissen dood bovendrijven. We hebben het oude huis nog staan. “Dan ga ik toch op dat toilet? “. “Hoe ga je dat doen meissie? Het water en licht zijn afgesloten, dan mag je een emmertje mee nemen. Dat is lekker snacht’s”. Ook geen goed idee. Hoewel? In gedachte zie ik hem naar buiten stommelen met zijn emmertje en een zaklampje. Bij dat beeld kan ik wel lachen. We zijn het erover eens dat René dan beter naar boven naar het toilet kan gaan. Dat is ook het makkelijkste voor Jaro. Die leeft als echte puber vampier bijna boven op zijn kamer. Maarrrrr….dan moeten we onze hond, Willem goed in de gaten houden. Willem drinkt niet uit de hondenbak. Willem drinkt uit het toilet en hij kan zelf deuren openen. Het is nog allemaal niet zo eenvoudig wat er allemaal bij komt kijken!

Lichtpuntjes

Onze dieren zijn, naast René, Anco en Jaro, echt een van de lichtpuntjes in mijn leven. Iedere dag een knuffel en een lach! Daar kan ik zo van genieten! Er wordt wel gezegd dat de beste therapeut en vacht heeft en vier poten. Ik ben het ermee eens. Daar kan ik als therapeut echt niet tegenop!

Onze dieren

De honden Mylo en Willem, zijn allebei pleeghondjes met een rugzakje. Hier lopen ze op het erf en samen kunnen ze het prima vinden. Er valt geen land mee te bezeilen en wij worden niet gestolen!
De kat, Fudge is ook een bijzonder exemplaar. Hij vindt zichzelf heel wat en ook hij heeft niet vooraan gestaan. Tot slot de kippen, haan Harry en kip Gerda. Dit waren de twee die we niet konden vangen toen de rest weg ging. Agelopen week hebben we Gerda weer van een hoop eieren afgehaald. Zij was alvast weer enthousiast begonnen met broeden ondanks de sneeuw.

Humor

Wat ik ook als humor ervaar dat ik met mijn 50 jaar in de maatschappij als oud wordt bestempelt. Op de oncologieafdeling krijg ik in deze korte periode regelmatig te horen dat ik nog maar 50 ben! Hartikke jong! Daar wordt ik wel blij van. En ik kan vreselijk om mezelf lachen als ik toch die reep pure chocolade in mijn mandje mik. Tjah, nu smaakt alles nog!