92. Cadeautjes

Cadeautjes

Cadeautjes vind ik ook iets om naar uit te kijken. Dat geeft mij blije energie. Veel mensen geven een ziekhuis afdeling gebak als zij afscheid nemen. Dat is leuk, attent en bederfelijk. Ik heb dus van de week geshopt om een kleine attentie voor de verpleegkundigen op de oncologie afdeling. Het hele ritueel van kiezen, beslissen en inpakken schept mij plezier. Het is een licht belastende bezigheid die mij energie geeft omdat ik me erg kan verheugen op het geven. En hoop dat het van harte kan worden ontvangen. De vorm, de kleuren en de gedachte die ik wil overbrengen maken me blij. Die meiden en heer zijn echt zoete lichtpuntjes tijdens de behandelingen en in de nazorg. Zo lief!

Een cadeautjes voor mezelf

Als kers op de top vond ik vanmorgen een cadeautje voor mezelf! Vlak voordat ik een prestatie ga verrichten, zoals een examen.  Of zoals nu, de eindstreep van de chemo. Koop ik vaak een cadeautje voor mij. Ik pak het in en verheug me dan op het behalen van mijn doel en mijn zelfgekozen beloning. Dat geeft mij extra motivatie, kracht en energie om mijn doel te behalen. Ik noem het goede zelfzorg!

Hooikoorts.

Het begon allemaal met de hooikoorts van Jaro. Van de week was het helemaal mis met dat zonnige weer! Nu heb ik al eens gehoord dat het nemen van honing uit de regio weerstand kan opbouwen waardoor je er minder last van hebt. Beetje laat en beter laat dan nooit, ging ik op zoek naar een lokale imker. Ik kwam bij imkerij Regina’s terecht. En wat zag ik daar naast de lokale honing???? Mede! Honingwijn. Daar wordt ik blij van! En prachtige aardbeien met een dieprode kleur, voor een schappelijk prijs. Daar krijg ik nog meer blije energie van! Ik had helemaal buit.

Mede

Mijn mede staat keurig en kleurig ingepakt op de plank boven het aanrecht in onze prachtige keuken naast een ander speciaal flesje, zodat ik het iedere dag kan zien. Het is een dure fles honingwijn met rode vruchten zonder toegevoegd water. Dus best een beetje speciaal voor de gelegenheid. En dit zoete, fruitige drankje lust zelfs René, die over het algemeen weinig heeft met alcoholische versnaperingen.. Dus hier kunnen we eerdaags samen van genieten om deze fase af te ronden en achter ons te laten. Want er is geen fijnere deling dan een “mede – deling” met een dierbaar “mede- mens”.

 

Cadeautje van de elfjes

Tot slot vond ik een cadeautje van de elfjes in mijn tafeltuin. Het zaad wat niet opkomt door de kou. En omdat het te oud zaad was. De kant een klaar sla uit te supermarkt die meerdere keren bedorven was voor de houdbaarheidsdatum verstreken was. Maakte me saggerijnig! Ik doe nu op donderdag voor het weekend boodschappen. Kook op donderdag voor vrijdag en houd erg van vers, goed en lekker eten. Dat lukte zo niet. Maar,  onze huiselfjes hebben daar iets op gevonden. Kijk es! That’s how we roll! Kropsla met wortels! Zo blijft het lang genoeg vers. En bovenin de aardbeienplantjes. De zoete vitamine C bommetjes. Het snoep van moeder natuur!  Staat volop in de bloesem. Met de belofte van het plukken van de zoete vruchten dit jaar! Dankjewel elfjes! Jullie mogen blijven.