66. Corona

Corona

Corona in de klas. We kunnen er niet omheen. Gelukkig gaat de helft van klas om de dag naar school en zat degene die nu Corona heeft in de andere helft. Maar het komt nu toch wel een beetje dichtbij. Overbodig om te zeggen dat met mijn lage weerstand besmetting bijzonder gevaarlijk kan zijn. En om mijn lichaam vol te laten pompen met chemo en vervolgens te overlijden aan Corona. Dat is mijn eer te na.

Corona in het algemeen

Op zich hebben wij hier niet erg te lijden onder de uitbraak van corona. We gaan ons gang. René zit in quarantaine op zijn  trekker en ik hoefde cliënten niet per se aan te raken om mijn werk te doen. Mijn puber vond de vrije tijd heerlijk en vermaakt zich prima. Hij heeft voldoende contact met leeftijdgenoten via digitale wegen en hij houdt meer van één op één contact dan groepen. Uit je bed naar de computer rollen voor zoomlessen heeft de voorkeur boven morgens vroeg aangekleed en klaar de deur uit hollen. Dat hij om de dag weer naar school moest was al een dingetje. En gezien mijn conditie, komt het ook allemaal wel heel erg goed uit dat we niet iedere dag heen en weer moeten. Meer voordelen dan nadelen op de korte termijn voor ons.

Vriendinnen en vrienden.

Vriendinnen en vrienden, mis ik niet. Zij zijn er gewoon. Om uit te gaan en af te spreken heb ik nu geen fut. Misschien missen zij mij? En de mensen die tot mijn vriendenkring behoren zijn leuke mensen, aangenaam gezelschap. Zij hebben meer vrienden waarmee ze kunnen afspreken. De rest komt allemaal wel weer. Alles op zijn tijd. De verbinding is er. Dat merk ik aan kleine dingen. En ik kan er zelf ook voor kiezen contact op te nemen. 

Uitgaan en winkelen

Het uitgaan en winkelen missen wij ook niet erg. Leuk als we wel een terrasje kunnen pikken en we leven hier met veel ruimte. Voor ons valt er prima met de regels te leven. Sterker nog. De arts vertelde dat de corona regels zijn overgenomen van de oncologie afdeling. Hoe heerlijk is het dat iedereen daar in de supermarkt rekening mee houdt? Reizen doen we zelden en we hebben ook wel het vertrouwen dat het tijdelijk is en reizen uiteindelijk weer mogelijk is. Mijn oudste komt als alles goed gaat, over uit Polen deze zomer met zijn vriendin. Zou heel leuk zijn als dit door kan gaan. En anders even later. Corona hebben we met zijn allen. Als het bezoek niet door kan gaan is het overmacht. Komen we ook wel weer overheen. Wie wat bewaard, die heeft nog wat.

Vaccinatie

Betreft de vaccinatie krijgen kankerpatiënten, wat ik begrijp geen speciale behandeling of voorrang. Volgens de anesthesist kan de vaccinatie tijdens de chemo kuur. Stiekem hoop ik dat ik pas een oproep krijg als de chemo is afgerond. Dan moet het virus wel een beetje op afstand blijven natuurlijk. Ik wil mijn puber het kleine beetje live contact wat hij met zijn vrienden heeft, laten behouden. Met zijn beste maat regelen ze vaak over en weer logeer afspraken. Dat kon tot nu toe prima doorgaan. Maar ik vind het nu toch wel een tikkie spannend worden. Achteraf is het te laat. Dus we spreken plechtig af het lichaamscontact te beperken. Even later hangt mijn puber, die heel erg aan vakantie toe is tegen mij aan. Wat doe ik dan? Ik omarm hem ene geef een warme knuffel. We zullen zien hoe het bootje vaart. We hebben een keuze.