97. Lege accu

Lege Accu

Het voelt alsof ik een lege accu heb. Aan de ene kant heb ik minder last van pijnlijke nagels. Ze zien er niet uit en dat trekt wel bij. chemo nagelsZondagochtend werd ik rustig wakker zonder bijna te huilen. Maar vanmorgen was het opstaan nog wel een drama. Niet dat ik vroeg op moest. Maar het wakker worden alleen al. Alles deed zeer, is stram, stijf en gaat dan moeizaam. Voor mij is het pas twee dagen dat ik geen nieuwe chemo hoefde en er zijn momenten waarop het voelt alsof ik het wel gehad heb.

Wat gaat goed ondanks de lege accu?

Wat goed gaat is best veel. Ik voel me meer helder en minder overprikkeld. Ik merk dat ik voor René toegankelijker ben. Tot op zekere hoogte. chemo puistjesBen nog wel snel moe. Het was een uitputtingsslag en de lege accu moet eerst langzaam worden opgevuld totdat ik weer op mijn dynamo kan functioneren. Zoiets. De baard van puistjes langs mijn kaaklijn voelt rustiger. Mijn haar groeit best snel en in mijn buik voelt het rustiger. Minder opgeblazen. Kraanwater smaakt weer . Dat vind ik ook fijn. We kunnen allemaal alle wc’s weer gebruiken. En mijn opvliegers zijn minder vaak en veel minder heftig.  Alleen mijn hoofd, benen en schouders lijken wel meer zeer te doen. Alle spieren trouwens. Als ik even gezeten heb is opstaan een hele toer! Opstarten met een lege accu gaat nu eenmaal lastig!

Oncoloog

Vandaag belt de oncoloog voor een afrondingsgesprek betreft de chemo. Ik vertel haar over het gevoel van mijn lege accu. Tja, de bijwerkingen van de chemo zal je nog wel even houden. Maar het resultaat vindt zij echt mooi. “Zo zien we het graag. Wat jammer dat jullie de foto’s niet hebben gezien! Op de MRI is het resultaat goed zichtbaar. Je mag trots zijn op jezelf “. “Ja, dat zijn we ook” zeg ik, “We hebben hier allemaal ontzettend ons best gedaan”

Brief

René komt binnen met een brief van het ziekenhuis in zijn hand. Op 6 juli staat de operatie ingepland. Ik weet niet of ik blij moet zijn of niet. Het gaat zo snel. Dat is over twee weken? Ik dacht dat ik tijd had om mijn lege accu op te laden. Aan de ene kant fijn. Eruit met die zooi! Na de operatie wordt er weefsel op kweek gezet. Daar kan nog een konijn uit de hoed komen. En de verwachting naar aanleiding van de MRI is positief. Ik lees dat binnen vijf weken na de operatie de bestraling wordt gestart. Jemig! Ik tel in mijn agenda. Dat is net in de week dat mijn oudste uit Polen over zou komen met zijn vriendin. Ik had gehoopt op iets meer adempauze… Het duizelt me gewoon. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *