96. Afspraak Borstkliniek

Afspraak Borstkliniek

Afspraak borstkliniek. Precies een week na de laatste chemo hebben we een afspraak afspraak borstkliniekbij de borstkliniek, polikliniek chirurgie. De afspraak bij de borstkliniek is pas s’ middags om kwart voor drie. In de ochtend ontvang ik nog meer berichtjes met de veronderstelling dat het spannend is? Misschien een beetje gek. Wij gaan er vanuit dat het goed is. Bovendien vind ik spanning of angst voor de toekomst zonde van mijn tijd in het hier en nu. Als het foute boel is komt dat hard binnen. (blog 2) Ik kies liever hiervoor dan verspilde energie en overbodige stress.

Afspraak borstkliniek

We gaan opgedoft en afgestoft en lekker op tijd op weg en melden ons om tien over half drie. Het is bloedheet op de afdeling. We wachten zeker een kwartier in de wachtkamer. Dan horen we: “Mevrouw Voogd?”. We lopen braaf mee naar het kamertje waar we eerder waren voor een uitslag van de  MRI. Het is er  oer krap. Twee dames zitten achter een bureau met computerschermen aan de zijkant. Er passen nog net twee stoelen aan de andere kant voor ons. De computers zijn uit. De vorige keer kregen we plaatjes te zien, nu niet. Het komt ook niet bij ons op om ernaar te vragen. Ik had al iets gezien op de echo, maar René natuurlijk niet. Gemiste kans.

De uitslag

“Nou, het ziet er allemaal goed uit, chemo heeft zijn werk gedaan”. Ja, dat hebben we zelf ook al bedacht. Zoals het er nu uitziet is er een wachttijd van drie weken. Dus we gaan de operatie inplannen. Eerst worden de markers die er al in zitten gechipt. “Alweer gechipt?”. Het zal allemaal wel. De ene van de klier met een ijzerdraadje naar buiten. Er zullen twee klieren worden verwijderd. De klier die aangetast is en de poortwachter. Als de klier die aangetast is de poortwachter is, wordt er maar een klier verwijderd. Maar dat weten we pas tijdens de operatie. Ehhh…..


De operatie

Het wordt dus een operatie. Ik vertel van mij verwarring bij de echo. Nee dat ging over het chippen. U gaat helemaal onder zeil. Het wordt een dag opname. Dus ik zal, als alles naar wens gaat, gewoon thuis naast René slapen. Dat vinden we fijn. Als blijkt dat er meer achtergebleven is dan nu zichtbaar is, kan er nog een extra chemo kuur achteraan komen. De verwachting is dat het allemaal voorspoedig verloopt. Maar soms blijkt bij het opensnijden dat er meer is dan zichtbaar van buitenaf. Nou, hiervoor zijn we dus naar Den Helder gereden. Wat ons betreft had het telefonisch gemogen. Maar we zin blij dat de positieve uitslag is bevestigd en rijden naar Nogal wiedus met zicht op de zee voor een drankje met bitterballen. Mijn eerste biertje naar maanden smaakt me verrukkelijk! Een is wel voldoende, anders ga ik raar praten. Ik heb oprecht genoten!

De nacht

De nacht na de chemo was altijd rommelig. Nu, een week na de laatste chemo merk ik tot mijn verbazing dat mijn lichaam hetzelfde reageert. Ik ben misselijk, druk in mijn hoofd, om vijf uur klaar wakker en mijn lijf voelt zwaar alsof ik wel chemo heb gehad!? Wat zit een mens toch wonderlijk in elkaar. Mijn ene herstelmaatje herkent het, de andere niet zo concreet. Zal wel slijten op den duur. Over het algemeen merk ik mentaal wat meer ruimte. En sociaal, ik wordt iets toegankelijker naar René en ben wat minder snel overprikkeld. Dus ik ga zo fijn naar een klankhealing concert. Wat gelukkig weer toegestaan is!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *