123. Radiotherapeut oncoloog

Radiotherapeut oncoloog

Dan de Radiotherapeut oncoloog afspraak met dokter van der Heide.Radiotherapeut oncoloog van der Heide Het inderdaad zo dat ik vandaag niet naar Alkmaar hoef. We doen de intake telefonisch. Ik moest er wel achteraan bellen, omdat ik er verder geen bericht van kreeg. Maar het is gelukt. Met de radiotherapeut oncoloog hebben ergens aan het begin van dit hele traject al een afspraak gehad. Hij klinkt als een vriendelijk, vrolijk en tevens kundig persoon. Het ging toen een beetje warrig, omdat het beeldbellen niet lukte. Ook nu lijkt de verbinding in het begin slecht en is de eerste vraag: “U komt toch van Tessel?” “Nou, nee”. “Oh, nou ja, dat dacht ik even, maar laten we beginnen.” Ik vind zijn uitleg is wel heel goed te begrijpen en volledig.

Telefonische intake bestraling

Ook de radiotherapeut vraagt bij aanvang hoe ik het traject ervaar tot nu toe. We bespreken hoe het gaat met de ontsteking. Afgelopen vrijdag heb ik de laatste antibiotica genomen en het ziet er wel goed uit. “Het kwam u wel goed uit dat we later beginnen, vanwege de komst van uw zoon?”, vraagt de radiotherapeut. “Jazeker! Als het geen kwaad kan, zou het mij heel goed uitkomen”, antwoord ik. “Geen probleem hoor, wanneer kunt u afspreken om te laten aftekenen? Dan stuur ik dat naar de planning. Ik ben zo blij! Dit scheelt mij zo veel gedoe en ik heb nog effe tijd wat conditie en weerstand op te bouwen voordat het begint.

Uitleg van de radiotherapeut oncoloog

Opgelucht luister ik braaf naar de hele uitleg. Hoe de huid kan reageren en de borst zich achteraf nog kan vervormen. “Dat had mijn moeder ook”, vertel ik. Die had uiteindelijk een meloen en een sinaasappeltje. “Zo erg is het tegenwoordig niet meer. En slinken of stugger worden kan nog voorkomen. Oppassen met zon, deo en verboden te zwemmen of sauna bezoek tijdens de bestralingen”. Maar ik hoef maar 15 keer. Er is eerder aangegeven 15 tot 20 keer. Dus dat valt me mee. Dat de oksel ook moet worden bestraalt, heeft geen invloed op het aantal. Op lange termijn kunnen er wat hoestklachten komen en die verdwijnen vanzelf. We krijgen elkaar wel een keer te zien tijdens het traject. Dat vind ik leuk, want beide telefonische gesprekken heb ik als prettig ervaren. En een vriendelijke behandelaar, scheelt voor mij een heleboel ontspanning!

Bekaf na het gesprek met de radiotherapeut

Na het gesprek met de radiotherapeut oncoloog voel ik me bekaf. bekaf!Vooral omdat ik opgelucht ben dat ik later mag beginnen. Ik wil nog zoveel doen op mijn rustdag! Rustdag want ik heb vandaag geen afspraken staan. Ik was dolblij dat ik niet naar Alkmaar hoefde vandaag voor het intakegesprek met de radiotherapeut. Omdat ik weer contact opzoek met vriendinnen staat mijn agenda behoorlijk vol naast de afspraken van het ziekenhuis. Met regelmatig een grote kruis om tijd te houden voor rust. Toch nog maar even de huisarts bellen voor het uitstrijkje, betreft het volksonderzoek baarmoederhalskanker (blog 46). Ik kan morgen terecht. Dan, als ik in de supermarkt sta, gaat mijn telefoon. Ja hallo, ik bel om een afspraak met u te plannen betreft het infuus… Het is weer veel en tegelijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *