34. Seks en chemobehandeling

Seks en chemobehandeling.

Seks en chemobehandeling. Dat is dus het onderwerp waar ik als lezer heel nieuwsgierig naar zou zijn! Ik hou van seks. Het hoort voor mij bij het leven en bij een gezonde liefdesrelatie. Heel technisch bestaat seks uit vier stadia: Opwinding, lichamelijke reacties die voorbereiden op seks, de climax en de ontlading of ontspaning. Ik gaf in blog 13 aan dat seks tijdens de chemobehandeling is toegestaan. En je kunt je wellicht voorstellen dat als je herstellende ben van een zware griep en dus minimale energie ervaart, de opwinding ver te zoeken is…. 

Zin in seks.

Bij de eerste fase, de opwinding loopt het bij mij nu dus al vast.  Bij de gedachte aan al die polonaise aan mijn lijf, haak ik al af. Zelfs op een goeie dag, waar ik wat meer levensenergie ervaar, is het eigenlijk ook onvoldoende om in contact te komen met lustgevoelens en passie. Als ik dan ook nog ga bedenken: “Vandaag voel ik me redelijk goed, dus nu kan/moet het, want woensdag lig ik weer in het ravijn” Verdwijnt de spontaniteit en mijn verlangen al helemaal als sneeuw voor de zon! En dan wordt nog aangeraden om met condoom te vrijen ook. Bij René proef ik dat zijn aantrekking naar mij er gelukkig wel is. Tevens een bepaalde voorzichtigheid, hij wil mij, bescheiden als hij is, niet overvragen of zichzelf opdringen. Pffft, ik ben al klaar voordat we zijn begonnen.

Kaarslicht en romantiek.

Kaarslicht en romantiek gaat ons ook niet redden. René hoeft mij allang niet meer te veroveren. Seks is gewoon een gezond onderdeel van onze relatie wat normaal gesproken spontaan verloopt. Ik moet er niet aan denken dat hij nu met kaarslicht aankomt. Ik zou me misschien verplicht voelen?! Om ontvankelijk te zijn voor seks heb ik een bepaalde energie nodig.  Het is niet dat ik me nu onaantrekkelijk voel. Ik mis het verlangen, de energie voor verbinding, versmelting, uitwisseling, geven en ontvangen. Ook voor een vluggertje. Die energie is nu heel schaars. En als het voorkomt is het net zo fijn, creatief, speels, vreugdevol en magisch als altijd. De frequentie is minder en de aanloop is zeer moeizaam. Dus reden te meer om er intens van te genieten en er een oprecht feestje van te maken!

Knuffelen.

Knuffelen doen we hier de hele dag door. Ik kan hier in huis geen stap zetten of er valt wel een hond voor mijn voeten die ontwapenend zijn poot uitnodigend optilt en zo genegenheid afdwingt. Succes verzekerd. Of een kind, of man of kat. Knuffelen is zeer gezond. Het verlaagd stress, vergroot gevoel van veiligheid en vertrouwen. Dus een oprechte knuffel ontvangen wij van harte. En een knuffel delen we ook van harte uit bij degene bij wie we ons geborgen voelen. Knuffelen, daar lusten we hier allemaal wel pap van!!