42. Visite

Visite

Vind je het gezellig als ik effe bij je op visite kom? Zou gezellig zijn om je te zien ja en nee, bedankt. Het is me te veel. Ken je het gevoel dat twee of meer mensen tegen je praten en je het niet meer kunt volgen? Dat heb ik zo’n beetje de hele dag door. Ik kan echt maar een ding tegelijk. Bovendien wonen wij vrij afgelegen. Ik zou me bezwaard voelen als iemand een half uur heen en terug in de auto gaat zitten voor een kort bezoek waar ik mezelf mee overbelast. Voorlopig lekker contact op de app wanneer ik me fris en fruitig genoeg voel, is wat mij betreft voldoende. Persoonlijk contact komt wel weer als de tijd rijp is. Beschouw mij nu even als een rups, die aan het cocoonen is. Straks vlieg ik weer uit. Mijn moeder zei het ooit al toen zij haar ring aan mij gaf.

Jij vliegt uit.

Voordat mijn moeder overleed aan kanker gaf zij mij een ring. Zij zei: “Deze ring kreeg ik van mijn ouders toen ik uit huis ging. Ik geef de ring nu aan jouw. Jij gaat ook uitvliegen.” Ik begreep toen niet wat zij bedoelde. Ik was allang uit huis? En ik vond het wel een heel speciale boodschap. Het begon me langzaam te dagen dat zij het niet letterlijk bedoelde. Bedankt mama, heel erg bedankt. U bent weg en dichterbij dan ooit.

Gordijnen

Terug naar de visite. Vandaag werden de gordijnen gebracht en opgehangen door van der Plas. Gelukkig had ik een goede dag. En het contact met mensen, praten, koppie doen. Het is een hele klus. Honden oer druk! Bovendien rust de wet van Murphy op deze gordijnen. Late levering vanwege Corona, weeffouten. Alles wat zo’n beetje mis kan gaan, gaat mis. Wordt allemaal netjes opgelost, want dat het bedrijf wil goed werk afleveren. En het gaat niet vanzelf. Ik heb geen idee meer wat er een paar maanden geleden is opgemeten en afgesproken, betreft horren, spiegels of inloopmatten? Dat heeft je collega opgemeten. Oh, ook horren, oh, ook spiegels? Daar weet ik niks van, die zijn vast onderweg. Bel maar om te checken, dan doe jij het altijd goed. Het is zo’n dag! Heb ik weer.

Wasmachine

Dan, als de gordijnen hangen komen er twee man sterk, een chauffeur en een Pools/Engels sprekende monteur, om een kapot gevroren slang van de wasmachine in de schuur te vervangen. Honden oervervelend en druk. Bok koud in de schuur, dus ik ga naar binnen in huis. Een koudje oplopen moet ik nu vermijden. Heel gedoe om die slang te vervangen. De laatste paste. Dit zijn onderzoekskosten en wat kost die slang, 60 euro toch? De anders haalt zijn schouders op. Ja, we schrijven zestig euro op, plus het eerdere bedrag. Ik denk wat gebeurt hier? Het zal allemaal wel. Contant of pinnen? Kan het niet op rekening. Nee, dat gaat niet. Zucht, vriendelijke mannen en een vage toestand. 

Klaar

Klaar voor vandaag! Ik heb weer genoeg mensen gezien. Wat normaal met twee vingers in mijn neus gaat is nu allemaal een berenklus! Hiernaast kan ik geen visite verdragen. Dit zijn dingen die moeten gebeuren en het is meer dan genoeg. Ik vermaak me prima in mijn uppie en ben dankbaar voor alle lieve berichtjes, kaartjes en gekke filmpjes. Dat vind ik echt hartstikke fijn! Na mijn wandeling zie ik dat René bij huis is. Die wil ook zijn verhaal kwijt. Zijn werk begint weer aardig te lopen, dus hij moet enthousiast vertellen waar hij is geweest. Wat hij heeft gehoord  of gezien. Soms wat hij ervan vind, soms niet, dan mag ik ernaar raden. Als een stuiterballetje, breedsprakig en in tot in detail. Normaal, luister ik over het algemeen geduldig. En nu is hij als kers op de top, not amused about mijn verhaal over de wasmachine waar een lading bij komt kijken: Error !!!!!!!!!! Mijn hoofd kan dit niet aan.

Pin on Error page