53. Bloedwaarden

Bloedwaarden

Dat mijn bloedwaarden uitzonderlijk goed zijn heeft mij een boost gegeven. Daar heb ik moeite voor gedaan dus dan vind ik het fijn om positief resultaat te horen. Bovendien heeft de arts mij verzekerd dat de komende chemo lichter wordt ervaren. De kans is groter dat ik meer zelfstandig kan blijven functioneren. Zij sloot ons gesprek wel af met de woorden: “Verwacht het ergste, dan kan het alleen maar meevallen.”

Pessimisme

Pessimimse wordt over het algemeen ervaren als zwaar op de hand. Als iemand iemand zich veel en vaak pessimistisch uitlaat, vind ik dat ook niet prettig in ons contact. Echter, door van het ergste uit te gaan, krijgt pessimisme een nuttige functie. Of het valt mee, dat zou wenselijke zijn. Of ik krijg gelijk. En zeg nou zelf, gelijk krijgen is lekker. Dus in dit geval spreek ik van een klassieke win/win situatiePessimisme kan dus zelfs bruikbaar zijn om een positief gevoel op te wekken!

Twee extra dagen

Ik krijg op mijn verzoek, in plaats van morgen, vrijdag pas de volgende chemo kuur. Dat is het voordeel van een kleiner ziekenhuis. Het is net iets flexibeler. Die twee extra dagen voelen als vakantie. Het geeft zo veel ruimte in mijn hoofd. In plaats dat de kasten gevuld zijn met boodschappen en ik druk loop te stofzuigen en  dweilen geeft het ruimte. Het bericht van de bloedwaarden en mijn vakantie gevoel stemt me heel ontspannen en vrolijk. Iets langer loslaten. Iets langer genieten van herstelmomenten. En het vooruitzicht op meer behoud van zelfstandigheid. Doet me echt goed.

Middelbare scholen

De middelbare scholen zijn weer open. Als ik het zelf kan regelen en runnen om Jaro te halen en te brengen is mijn wens vervuld. René kan te werk en hoeft extra dingen te planen in een al overvol hoofd. En Jaro kan gewoon volgens de omgangsregeling bij ons verblijven. Het is dus belangrijk dat mijn bloedwaarden goed zijn en goed blijven. Dus dacht ik, voor het weekend chemo, heb ik twee dagen om bij te komen en de rest om te doen wat nodig is. Want mijn puber bij mij in de buurt, is ook zeer goed voor mijn herstel. Ook al zegt hij herhaaldelijk met een grijns van oor tot oor met zijn bling bling beugel: “Mam, ik ben groter.”

Nu kan het nog!

Nu kan het nog! Effe snel een foto van mijn kale hoofd. Tenslotte groeit er straks weer haar op terug. En grijs of niet, het blijft mooi zitten! Ik vind het bere koud zonder haar. Dus ik ben dolblij met de mutsjes die ik ontving, want als er een nat is van het zweet of ik zin heb in een kleurtje heb ik het. En een vaste slaapmuts, want ook snacht’s is het koud aan mijn hoofd. Brainfreeze! 

 

Positieve invloed bloedwaarden

De positieve invloed van de bloedwaarden en extra vrije dagen werkte zo sterk dat ik besloot bij mijn vriendje van mijn sopklusje op bezoek te gaan. Ik heb Jaro vanmorgen op school afgezet. Hij had een zeer korte schooldag dus het was eigenlijk zonde van mijn energie om naar huis te rijden. Dus ben ik doorgereden naar Alkmaar. Heb een plantje en een gebakje gescoord en ben naar het adres van mijn sopklusje van buurtdiensten gereden voor koffie. Mooi èèn op èèn, dat moet nu wel lukken. Toen ik aankwam waren alle gordijnen nog dicht en het was al bijna half tien. Ik schrok me rot! Hij leeft toch nog wel?! Heb ik weer! Net toen ik wilde bellen ging het gordijn bij de deur open. Netjes gedoucht en keurig gekleed. Die blik! Zo blij, echt goud! “Ik wist dat je vandaag zou komen, dat voorgevoel had ik al.” Gelukkig maar, ik had de beste man wel een hartverkettering kunnen bezorgen! Kort en krachtig bezoek maar zo warm, liefdevol en waardevol.